marți, 1 iulie 2014

Festivaluri estivale în București


Spectacole de teatru și jazz


Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic organizeaza, in perioada 28 iunie - 14 septembrie 2014, cea de-a III-a editie a Festivalului “Bucurestii lui Caragiale”.


Festivalul a debutat cu defilarea a două parade: Parada Circului de Stat Globus, din piața Națiunile Unite, către Centrul Istoric și Parada Teatrului Masca.

Ca și anul trecut, Festivalul aduce, în fiecare zi, pe scena din Centrul Istoric (Str. Franceză, nr.10) și la restaurantul La ”Conu' Iancu” de la Hala Traian, spectacole de teatru de comedie, clasic sși modern,  teatru de revistă, spectacole de circ, music-hall, stand-up comedy și varietăți musicale.

Spectacolele de teatru în aer liber pregatite în cadrul evenimentului însumează 32 de titluri și 139 de reprezentații, scenografii ce au încântat publicul de-a lungul timpului, dar și actori renumiţi şi îndrăgiţi precum: Maia Morgenstern, Mihai Mălaimare, Radu Gheorghe, Anca Sigartău, Marius Florea Vizante şi mulţi alţii, toate acestea alături de acrobaţi, dresori, echilibrişti şi iluzionişti.

Aceasta editie a Festivalului “Bucurestii lui Caragiale” este dedicata aniversarii a 555 de ani de atestare documentară a Bucureștiului.


Programul complet este disponibil și online pe site-ul www.festivalcaragiale.ro.


Bucharest Jazz Festival
În perioada 2-6 iulie, sub titulatura Bucharest Jazz Festival vor avea loc vernisaje, lansări de carte și disc de jazz, proiecții de filme și concerte live.

Pe data de 1 iulie, de la ora 18.00, la Hanul Gabroveni (Strada Lipscani 84-90) are loc deschiderea oficială a unuia dintre cele mai așteptate evenimente de jazz ale anului — Bucharest Jazz Festival.
Festivalul se deschide cu vernisajul expoziției de afișe poloneze, dedicate uneia dintre cele mai mari colecții private din lume, având ca temă afișul polonez de jazz.
Aceasta conține 72 de postere din perioada 1956-2013, care vor fi prezentate de însuși colecționarul lor, domnul Krzysztof Dydo, un excelent cunoscător al afișului polonez.
În spațiul expozițional al Hanului Gabroveni, va avea loc de asemenea seria de evenimente conexe, menită să creeze o comunitate și să dezvolte arta dialogului dintre artiști și public. Astfel, în perioada 2-6 iulie, vor avea loc lansări de carte și disc de jazz, proiecții de filme, dezbateri și colocvii pe teme de interes pentru lumea muzicii jazz.
Jazz on Film este numele sub care se va proiecta o serie de producții ce înfățișează viața și evoluția artistică a unora dintre cele mai marcante personalități ale jazzului: Cecil Taylor, Paul Bley sau Richard Oschanitzky.
În cadrul lansărilor de carte de la Hanul Gabroveni vor fi prezente personalități precum Mircea Tiberian, Horia Nicolaescu, Marius Popp, Doru Ionescu sau Alex Vasiliu, care vor aduce în prim plan cele mai noi titluri din literatura de specialitate.
Reamintim ca în perioada 2-6 iulie, pe scena din Piața George Enescu, o serie de artiști de excepție vor susține concerte live, în care arta improvizației se îmbină armonios cu sunetele atât de expresive ale muzicii jazz. Accesul la toate evenimentele este gratuit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu